Εκδήλωση Bookia Ζάππειο – 08-10-2015

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Ζάππειο για το Διαβάζω για τους Άλλους ήταν μια  κορυφαία στιγμή αυτό το πρώτο εννιάμηνο λειτουργίας του Δικτύου μας. Η όμορφη αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 44ου Φεστιβάλ Βιβλίου, την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015, και διοργανώθηκε για το Δίκτυό μας από το Bookia.gr, το κορυφαίο κοινωνικό δίκτυο για βιβλία στην Ελλάδα.

Πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει το χώρο εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Βιβλίου, ενώ με την παρουσία τους μας τίμησαν συγγραφείς και εκπρόσωποι από εκδοτικούς οίκους που ήρθαν για να στηρίξουν την προσπάθειά μας. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Παναγιώτης Σιδηρόπουλος, ιδρυτής της Bookia και διοργανωτής της ξεχωριστής αυτής βραδιάς, ο οποίος μίλησε με ενθουσιασμό για το Δίκτυό μας.

Αμέσως μετά, το λόγο πήρε η Αργυρώ Σπυριδάκη, πρόεδρος του Δικτύου, η οποία αφηγήθηκε την ιστορία του Διαβάζω για τους Άλλους με τη μορφή παραμυθιού. Μίλησε αναλυτικά για το όραμα του Δικτύου: να δημιουργήσουμε όλοι μαζί την κοινωνία στην οποία θέλουμε να ζήσουμε!

Μια κοινωνία στην οποία οι άνθρωποι που δεν βλέπουν θα έχουν πρόσβαση σε ακουστικά βιβλία, τη στιγμή που το θέλουν…

Μια κοινωνία στην οποία άνθρωποι που δεν μπορούν να διαβάσουν μόνοι τους, όπως μικρά παιδάκια και ηλιωμένοι που φιλοξενούνται σε ιδρύματα ή αναλφάβητοι στις φυλακές, δεν θα ένιωθαν μοναξιά αλλά θα έβρισκαν διέξοδο σε φανταστικούς κόσμους…

Μια κοινωνία ισότητας στη γνώση και την πρόσβαση στη λογοτεχνία…

Κλείνοντας την ομιλία της, η Αργυρώ προσκάλεσε όλους τους εθελοντές να δημιουργήσουμε μαζί αυτή την κοινωνία. Προσκάλεσε επίσης τους εκδότες, τα ιδρύματα, τις εταιρείες να βοηθήσουν ώστε να γίνει το όραμα του Διαβάζω μια όμορφη πραγματικότητα και καθημερινότητα για τόσους πολλούς ανθρώπους.

Στη συνέχεια, ανέβηκε στο βήμα ο Θοδωρής, αντιπρόεδρος του Δικτύου, ο οποίος μίλησε ως αποδέκτης των δράσεων και τόνισε τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό να αναπτυχθούν άμεσα όλες αυτές οι δράσεις του Διαβάζω.

Ακολούθησαν οι Χαρά Βασιλειάδου, η Άννα Λου Αρχοντίδου και η Μάρω Λευθεριώτου, υπεύθυνες αντίστοιχα των Δράσεων Ηχογράφησης Ακουστικών Βιβλίων, Δράσεων για Παιδιά και Δράσεων για Ηλικιωμένους, οι οποίες μίλησαν για τους στόχους των ομάδων τους και την υποδοχή των δράσεων αυτών από τους αποδέκτες τους σε επίπεδο πρακτικό και καθημερινό.

Ανάμεσα στις ομιλίες παρεμβάλλονταν χαιρετισμοί από συγγραφείς και εκπρόσωπους εκδοτών, όπου όλοι τόνισαν την πρωτοτυπία και χρησιμότητα των δράσεών μας. Η γλυκιά αυτή βραδιά έκλεισε με ενθουσιασμό και πολλές ερωτήσεις στα πηγαδάκια μεταξύ υποψήφιων εθελοντών και υπεύθυνων δράσεων.

Για να δείτε το βίντεο της εκδήλωσης, το οποίο επιμελήθηκε και πάλι το Bookia, ακολουθήστε το σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=7WASex8lRJE