4η Συνάντηση Εθελοντών – 19-04-2015

Παλιοί αλλά και πολλοί νέοι εθελοντές συναντήθηκαμε την Τρίτη 19 Απριλίου 2015 στο μικρό αλλά φιλόξενο θεατρικό χώρο του Καφέ Δίαυλος στο Θησείο για την 4η Συνάντηση Εθελοντών του Διαβάζω για τους Άλλους. Αφού γνωρίσαμε τα νέα μέλη του Δικτύου, παρουσιάστηκαν συνοπτικά οι δράσεις μέχρι τώρα, οι ομάδες και τα καθήκοντά τους ώστε να ενημερωθούν και οι νέοι εθελοντές μας.

Έχοντας ήδη εν ενεργεία τη δράση ανάγνωσης στο Γηροκομείο Πειραιά, έχουμε κάνει επαφές και με άλλα ιδρύματα και περιμένουμε άδεια για να ξεκινήσουμε κι εκεί αναγνώσεις. Καθώς είχε προηγηθεί συνάντηση με τους υπεύθυνους από το Χαμόγελο του Παιδιού, οι εθελοντές συζήτησαν πώς μπορεί το Δίκτυο να συνεισφέρει στις δράσεις του Χαμόγελου.

Ακολούθησε μια αναλυτική περιγραφή των άμεσων διοικητικών αναγκών του Δικτύου και, όσα νέα μέλη επιθυμούσαν, ανέλαβαν αρμοδιότητες και καθήκοντα.

Στο τέλος ακολούθησε η συζήτηση για μια νέα δράση, ιδέα της εθελόντριας Άντρη Αντωνίου, η οποία ουσιαστικά περιστρέφεται σε δράσεις ανάγνωσης παιδιών σε ζώα. Έχει υπάρξει ήδη μια πρώτη επικοινωνία με την οργάνωση SAPT HELLAS, η οποία επισκέπτεται σχολεία μαζί με εκπαιδευμένα ζωάκια και στοχεύει να εκπαιδεύσει τους μαθητές όσον αφορά τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε απέναντι σε αδέσποτα και ζώα γενικότερα. Αυτή η δράση ανάγνωσης αφορά κυρίως την ενεργοποίηση του παιδιού και την επαφή του με το διάβασμα, καθώς θα αισθάνεται ότι κάνει κάτι καλό για ένα ζωάκι.

Η επόμενη συνάντηση θα οριστεί σε ένα περίπου μήνα, στα τέλη Μαΐου, όπου θα συζητηθεί η εξέλιξη των δράσεων.