5η Συνάντηση Εθελοντών – 25-05-2015

Η 5η Συνάντηση Εθελοντών του Διαβάζω για τους Άλλους πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαϊου 2015 στο φιλόξενο θεατράκι του Καφέ Δίαυλος. Η συνάντηση αυτή ήταν εξ’ολοκλήρου αφιερωμένη στις δράσεις για παιδιά.

Για άλλη μια φορά, διαπιστώσαμε με χαρά ότι οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι ηταν νέοι εθελοντές, οπότε ακολούθησε μια σύντομη παρουσίαση του Δικτύου και μια αναφορά στις δράσεις του μέχρι στιγμής. Αφού εντάχθηκαν και κάποιοι νέοι εθελοντές στις ομάδες δράσης και εργασίας του Δικτύου, ακολούθησε η παρουσίαση των δράσεων που ετοιμάζουμε για παιδιά.

Συγκεκριμένα, και λόγω της ιδιαιτερότητας της ανάγνωσης σε παιδιά, αποφασίστηκε οι εθελοντές που θέλουν να συμμετέχουν σε αυτές τις δράσεις, να παρακολουθήσουν πρώτα ένα σχετικό σεμινάριο, το οποίο θα διοργανώσουν εξειδικευμένοι εθελοντές του Διαβάζω για τους Άλλους.

Για να πάρουμε ένα μικρό δείγμα του σεμιναρίου, η εθελόντρια Μαριάννα Βιτάλη παρουσίασε μια υπέροχη παράσταση κουκλοθεάτρου με χειροποίητες κούκλες και ένα πολύ συγκινητικό σενάριο.

Στη συνάντηση παρευρισκόταν και μια εκπρόσωπος του Χαμόγελου του Παιδιού, ενας οργανσμός με τον οποίο θα αρχίσουμε σύντομα συνεργασία. Αφού μίλησε συνοπτικά για την ιστορία του Χαμόγελου, αναφέρθηκε στις δράσεις του και στους τρόπους συνεργασίας με το Διαβάζω για τους Άλλους.

Η βραδιά έκλεισε σε θετικό κλίμα, με απαντήσεις σε απορίες εθελοντών. Η επόμενη συνάντηση θα είναι απολογιστική των δράσεων μέχρι στιγμής και ορίστηκε για τον Ιουλίο 2015.