7η Συνάντηση Εθελοντών – 30-09-2015

Η 7η Συνάντηση Εθελοντών του Διαβάζω για τους Άλλους πραγματοποιήθηκε  στο φιλόξενο και ασφυκτικά γεμάτο χώρο εκδηλώσεων του Βιβλιοπωλείου Ιανός στο κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα της Τετάρτης 30 Σεπτεμβρίου 2015. Για εμάς ήταν μια πολύ ξεχωριστή συνάντηση καθώς παρευρέθηκαν πανω από 150 υποψήφιοι εθελοντές.

Στη συνάντηση αυτή, θυμηθήκαμε πώς δημιουργήθηκε το Διαβάζω για τους Άλλους και επισημάναμε τα γρήγορα βήματα προόδου που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Έγινε ένας σύντομος απολογισμός του έργου που ήδη έχει πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, ενώ ανακοινώσαμε τους νέους μας στόχους προκειμένου το Δίκτυό μας να επεκταθεί σε νέους τομείς όπως οι φυλακισμένοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, κλπ.

Πληροφορήσαμε τους παρευρισκομένους για την έναρξη των δράσεων του Δικτύου μας στο Ηράκλειο Κρήτης και ευελπιστούμε ότι σύντομα το Δίκτυο αυτό θα επεκταθεί και στη Θεσσαλονίκη.

Ήταν μια καλή ευκαιρία για να λύσουμε απορίες, να εξηγήσουμε τις δράσεις μας και να θέσουμε στόχους για το άμεσο μέλλον. Κάθε υπεύθυνος ομάδας μίλησε για την αποστολή του, το έργο που έχει ήδη επιτελεστεί στον τομέα του και εξήγησε τους λόγους που αφιερώνει το χρόνο και τον προσωπικό του κόπο στο Δίκτυό μας, ενώ όλοι επεσήμαναν την ανάγκη συμμετοχής περισσότερων εθελοντών οι οποίοι θα συμβάλλουν στην υλοποίηση των στόχων.

Η βραδιά έκλεισε σε πολύ θετικό κλίμα, με απαντήσεις σε απορίες εθελοντών. Η επόμενη συνάντησή μας ορίστηκε για τις 30 Οκτωβρίου 2015.