8η Συνάντηση Εθελοντών – 31-10-2015

Η 8η Συνάντηση Εθελοντών του Διαβάζω για τους Άλλους πραγματοποιήθηκε  στο φιλόξενο περιβάλλον του Polis Art Cafe στο κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου 2015. Για εμάς ήταν μια ακόμη ξεχωριστή συνάντηση, καθώς οι εθελοντές μας κυριολεκτικά κατέκλυσαν το χώρο και μας τίμησαν με την παρουσία και το ενδιαφέρον τους.

Καθώς ο Οκτώβριος ήταν μήνας με μεγάλη προβολή στα ΜΜΕ για το Δίκτυό μας, οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι ήταν υποψήφιοι εθελοντές που ήρθαν για να μας γνωρίσουν, να λύσουν τις απορίες τους και να μοιραστούν τις σκέψεις τους μαζί μας.

Τη συνάντηση προλόγισε ο κ. Χατζηιακώβου, υπεύθυνος του Polis Art Cafe, ο οποίος συνέδεσε το Δίκτυό μας με τον ιστορικό χώρο της Στοάς του Βιβλίου, όπου εδώ και πολλές δεκαετίες παρουσιάζουν το έργο τους σημαντικοί λογοτέχνες και εκδότες. Ήταν μάλιστα τιμή μας που αναφέρθηκε στο Διαβάζω για τους Άλλους ως μια νοητή συνέχεια της έννοιας του βιβλίου.

Στη συνέχεια, πήραν το λόγο οι Αργυρώ Σπυριδάκη και Θοδωρής Τσάτσος, πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Δικτύου αντίστοιχα. Σε ένα κλίμα συγκινησιακά φορτισμένο, θυμηθήκαμε πώς δημιουργήθηκε, πριν από μερικούς μόνο μήνες, το Διαβάζω για τους Άλλους και επισημάναμε τα γρήγορα βήματα προόδου που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Στη συνέχεια, έγινε ένας σύντομος απολογισμός του έργου που ήδη έχει πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, ενώ ανακοινώσαμε  τους νέους μας στόχους προκειμένου το Δίκτυό μας να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, όπως οι αναλφάβητοι φυλακισμένοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, κτλ.

Κάθε υπεύθυνος ομάδας μίλησε για την αποστολή του και τους συνεργάτες του, το έργο που έχει ήδη επιτελεστεί στον τομέα του και εξήγησε τους λόγους που αφιερώνει το χρόνο και τον προσωπικό του κόπο στο Δίκτυό μας, ενώ όλοι επεσήμαναν την ανάγκη συμμετοχής περισσότερων εθελοντών, οι οποίοι θα συμβάλλουν στην υλοποίηση των στόχων.

Ακόμη, ενημερώσαμε τους παρευρισκομένους για τις δράσεις του  Δικτύου μας στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ εκφράσαμε την επιθυμία σύντομα το Δίκτυο να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Τέλος, το λόγο πήραν εθελοντές, οι οποίοι συγκινημένοι διηγήθηκαν τις προσωπικές τους εμπειρίες, σχετικά με την ανάγνωση βιβλίων σε τρίτους και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην επίτευξη των στόχων μας.

Η επόμενη συνάντησή μας έχει οριστεί για τις 5 Δεκεμβρίου 2015.