9η Συνάντηση Εθελοντών – 05-12-2015

Με μεγάλη επιτυχία και με πολλές δόσεις συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η 9η Συνάντηση Εθελοντών του Διαβάζω για τους Άλλους, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, στο Polis Art Cafe, στη Στοά του Βιβλίου, Αθήνα.

Τη συνάντηση προλόγισε για άλλη μια φορά ο υπεύθυνος του Polis Cafe, κ. Χατζηιακώβου, ο οποίος ξεχώρισε το Διαβάζω για τους Άλλους ως την πιο σημαντική προσπάθεια σε σχέση με το βιβλίο που έχουν υπάρξει τα τελευταία χρόνια.

Στη συνέχεια, πήραν το λόγο η Αργυρώ Σπυριδάκη και ο Θοδωρής Τσάτσος, οι οποίοι συνέστησαν το Δίκτυο στους περισσότερους από 120 εθελοντές που είχαν κατακλύσσει την αίθουσα και αναφέρθηκαν συνοπτικά στους σκοπούς και τις δράσεις του Διαβάζω για τους Άλλους. Τις δράσεις αυτές ανέπτυξαν πιο αναλυτικά οι υπεύθυνοι των ομάδων δράσης και οργάνωσης του Δικτύου, οι οποίοι παρουσιάσουν το έργο τους μέχρι στιγμής και τα σχέδια για το μέλλον.

Μάλιστα, μια νέα ομάδα που δημιουργήθηκε και θα ξεκινήσει άμεσα τις δράσεις είναι η Ομάδα Live Αναγνώσεων σε ανθρώπους σε προβλήματα όρασης, η οποία θα οργανώνει θεματικές βραδιές με συνδυασμό λογοτεχνίας και βιωματικής εμπειρίας.

Επιπλέον, καθώς η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, όλοι οι ομιλητές εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους συμμετέχουν στο Δίκτυο και πώς βιώνουν οι ίδιοι προσωπικά τον εθελοντισμό. Μίλησαν, επίσης, πολλοί εθελοντές που συμμετέχουν σε δράσεις ανάγνωσης σε παιδιά και ηλικιωμένους, οι οποίοι με συγκίνηση αναφέρθηκαν στα συναισθήματα που αντλούν κάθε φορά που παίρνουν μέρος στις δράσεις του Δικτύου.

Η επόμενη συνάντηση εθελοντών έχει καθοριστεί για το Φεβρουάριο 2016.