Το Διαβάζω για τους Άλλους έχει δημιουργηθεί με πολλή αγάπη, διάθεση για προσφορά και κυρίως με σεβασμό στο συνάνθρωπο. Για τον λόγο αυτόν, αντιμετωπίζουμε όλες τις δράσεις μας με συνείδηση και ευθύνη. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς οι εθελοντές που συμμετέχουν στις δράσεις μας να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και εκπαιδευμένοι σε αυτό που προσφέρουν.

Προτού, λοιπόν, ενταχθεί κάποιος εθελοντής μας σε μια δράση, φροντίζουμε να του δώσουμε όσα περισσότερα εφόδια μπορούμε ώστε να αισθανθεί αυτοπεποίθηση, να αναπτυχθεί και να δώσει τον καλύτερό του εαυτό! Υπό αυτό το πρίσμα, το Διαβάζω για τους Άλλους διοργανώνει σε μόνιμη βάση εσωτερικά σεμινάρια εκπαίδευσης εθελοντών, προκειμένου ο καθένας να λάβει τη γνώση, καθοδήγηση, έμπνευση και συναισθηματική υποστήριξη που απαιτείται για τη συμμετοχή του στη δράση την οποία έχει επιλέξει.

Πιο συγκεκριμένα, οι εθελοντές μας που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε δράσεις που αφορούν ανάγνωση παραμυθιών σε παιδιά παρακολουθούν συγκεκριμένο αριθμό σεμιναρίων δημιουργικής απασχόλησης, αφήγησης παραμυθιών, κατασκευής κούκλας και καθοδηγούνται από εθελοντές παιδοψυχολόγους ώστε να αναπτύξουν την ευαισθησία και ενσυναίσθηση που απαιτείται στους χώρους όπου προσφέρουν.

Αντίστοιχα, για τους εθελοντές που συμμετέχουν σε ζωντανές αναγνώσεις βιβλίων ή και ηχογραφήσεις, προβλέπονται σεμινάρια ορθοφωνίας και αυτοσχεδιασμού. Και γι αυτούς που συμμετέχουν σε θέματα κυρίως οργανωτικά και διοικητικά, προσφέρονται ομαδικές και ατομικές εκπαιδεύσεις executive coaching και management coaching, από ειδικευμένους εισηγητές.

Όλα τα εσωτερικά σεμινάρια και οι εκπαιδεύσεις που προσφέρονται στους εθελοντές μας, στόχο έχουν την προσωπική τους ανάπτυξη και υποστήριξη προκειμένου από το πλεόνασμα της ψυχικής τους διάθεσης να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στις ομάδες ανθρώπων όπου το Διαβάζω για τους Άλλους προσφέρει και συνεισφέρει.

Τα σεμινάρια είναι για τα μέλη του Διαβάζω για τους Άλλους δωρεάν και πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους επαγγελματίες εθελοντές του Δικτύου μας.