Ένα Βιβλίο για το Διαβάζω για τους Άλλους!

Έχετε ποτέ σκεφτεί πως θα νιώθατε αν δεν μπορούσατε να διαβάσετε ένα βιβλίο της απόλυτης επιλογής σας αλλά ήσασταν υποχρεωμένος/η να επιλέξετε από μια σχετικά μικρή λίστα βιβλίων;

Έχετε ποτέ σκεφτεί πως θα ήταν να θέλετε να διαβάσετε ένα βιβλίο αλλά να μην μπορείτε- λόγω ηλικίας και αδυναμίας στην όραση- να έχετε πρόσβαση σε αυτό;

Αυτή είναι η καθημερινότητα πολλών συνανθρώπων μας, των τυφλών, των έντυπο-ανάπηρων ακόμα και των ηλικιωμένων που συνήθως για λόγους υγείας δεν μπορούν πλέον να αναγνώσουν λογοτεχνία.

Για όλους αυτούς, οι εθελοντές του Διαβάζω για τους Άλλους, δανείζουν τα μάτια τους και διαβάζουν ζωντανά – σε ανθρώπους που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες – ή δανείζουν τη φωνή τους προκειμένου να ηχογραφήσουν βιβλία, τα οποία θα εμπλουτίσουν την ακουστική βιβλιοθήκη των τυφλών και έντυπο-ανάπηρων.

Για να μπορεί να γίνεται αυτό, το Διαβάζω για τους Άλλους ζητά τη βοήθεια όλων σας.

Για να μπορέσει να ηχογραφήσει περισσότερα βιβλία.

Για να μπορέσει να εμπλουτίσει και να διευρύνει την βιβλιοθήκη των ζωντανών αναγνώσεων.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε;

Αγοράζοντας, παράλληλα με τις δικές σας αγορές, ένα Βιβλίο για τους Άλλους!

Πως γίνεται;

Το Διαβάζω για τους Άλλους συνεργάζεται με πολλά βιβλιοπωλεία στην Αττική και την Κρήτη (Χανιά και Ηράκλειο) στις πόλεις δηλαδή που οι εθελοντές του Οργανισμού πραγματοποιούν σε σταθερή ροή τόσο ηχογραφήσεις όσο και ζωντανές αναγνώσεις.

Σε αυτά τα βιβλιοπωλεία (που αναγράφονται παρακάτω), μπορείτε παράλληλα με τα δικά σας βιβλία, να αγοράσετε κι ένα βιβλίο για τους Άλλους.

Η λίστα με τα προτεινόμενα βιβλία θα είναι αναρτημένη σε κάθε βιβλιοπωλείο που συμμετέχει και θα ανανεώνεται σε μηνιαία βάση ανάλογα με τις ανάγκες του Διαβάζω για τους Άλλους.

Τα βιβλιοπωλεία που συμμετέχουν στη δράση αυτή είναι καταγεγραμμένα παρακάτω σε λίστα ανά πόλη και ανά περιοχή, ενώ στην είσοδο τους θα υπάρχει τοιχοκολλημένη η σχετική αφίσα που θα αποδεικνύει τη συνεργασία τους με το Διαβάζω για τους Άλλους.

Εάν είστε ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου στην πόλη της Αθήνας, Χανίων και Ηρακλείου Κρήτης και θέλετε να συμμετάσχετε στο δίκτυο των βιβλιοπωλείων που θα δίνουν τη δυνατότητα αγοράς ενός Βιβλίου για τους Άλλους, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για το πώς μπορεί να συμβεί αυτό στο sponsors@giatousallous.gr ή στο τηλέφωνο 6976 87 32 07.