ΑΡΘΡΟ 27.1
Καθένας έχει το δικαίωμα να συμμετέχει ελεύθερα στην πνευματική ζωή της κοινότητας, να χαίρεται τις καλές τέχνες και να μετέχει στην επιστημονική πρόοδο και στα αγαθά της.

10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1948ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ελάτε στο όραμα μας και γίνετε κι εσείς κομμάτι της ιστορίας του «Διαβάζω για τους άλλους»

Το εθελοντικό μη κερδοσκοπικό Δίκτυο «Διαβάζω για τους Άλλους» ιδρύθηκε το 2015 στην Αθήνα από πολίτες που θέλησαν έμπρακτα να ενισχύσουν μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα.

Σκοπός του Δικτύου  είναι να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους εθελοντές προκειμένου αφενός να συμμετέχουν στην ηχογράφηση βιβλίων που θα εμπλουτίσουν την ακουστική βιβλιοθήκη των τυφλών και αφετέρου να διαβάζουν λογοτεχνικά και όχι μόνο κείμενα σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Το «Διαβάζω για τους Άλλους» στηρίζεται αποκλειστικά στο έργο που προσφέρουν εθελοντικά τα μέλη του αλλά και ευαισθητοποιημένοι πολίτες με διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο. Τα έσοδά του προέρχονται αποκλειστικά από χορηγίες, από συνδρομές των μελών του ενώ προσδοκά στο μέλλον να προέρχονται και από την οργάνωση κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Οι δράσεις και οι εκδηλώσεις του « Διαβάζω για τους Άλλους» δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την καθοριστική συμβολή χορηγών και δωρητών (φυσικών & νομικών προσώπων). Σε αυτό το πλαίσιο επιβάλλεται να δημιουργηθούν συνεργασίες που θα βασίζονται στη θεμελιώδη αξία για ισότιμη πρόσβαση όλων των ανθρώπων στη γνώση, την παιδεία και τον πολιτισμό και θα προάγουν αυτή την αξία μέσα από δράσεις κοινωφέλειας.

Με την πολύτιμη βοήθεια και συνεισφορά των χορηγών μας, εξασφαλίζουμε  τόσο τη βιωσιμότητα του Διαβάζω για τους Άλλους όσο και την ανάπτυξη των δράσεων του και φυσικά την σταδιακή εξάπλωση του σε όλη την Ελλάδα.

Οι χορηγοί μας είναι οι «συνοδοιπόροι» μας. Μαζί τους δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης και μοιραζόμαστε το κοινό όραμα του εμπλουτισμού της ακουστικής βιβλιοθήκης των τυφλών αλλά και την επέκταση των δράσεων ανάγνωσης σε ιδρύματα που αφορούν παιδιά, ηλικιωμένους, φυλακισμένους καθώς και σε κάθε άνθρωπο που στερείται το αναφαίρετο δικαίωμα της πρόσβασης στη γνώση, την παιδεία και τον πολιτισμό.

Στηρίζοντας οικονομικά το «Διαβάζω για τους Άλλους» στηρίζετε άτομα και κοινωνικές ομάδες που πραγματικά έχουν ανάγκη τη συμμετοχή σας στη δική τους εκπαίδευση & εξέλιξη. Και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο όφελος για το κοινωνικό σύνολο. Παράλληλα όμως μέσα από τη σχέση που δημιουργούμε και τη στήριξη σας στο «Διαβάζω για τους Άλλους» βρίσκει διέξοδο η ανάγκη να εφαρμοστούν στην πράξη όσα σημαντικά  οραματίζεστε και σχεδιάζετε στο πρόγραμμα σας για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της επιχείρησης σας. Και φυσικά αποτελεί δική μας δέσμευση να προβάλλουμε με κάθε τρόπο τη υποστήριξη που μας παρέχετε ώστε αυτή σας η στήριξη να αποτελέσει υπόδειγμα κοινωνικής προσφοράς και παράδειγμα προς μίμηση.