Ειρήνη Σταμπολάκη

Ονομάζομαι Ειρήνη Σταμπολάκη και αισθάνομαι πολύ τυχερή που η προσωπική μου διαδρομή με οδήγησε στο να επαγγέλλομαι κάτι που αγαπώ και στου οποίου την αποτελεσματικότητα πιστεύω με όλη μου την καρδιά. Αυτό που κάνω ως Life Coach – Σύμβουλος Διαπροσωπικής Επικοινωνίας& Σχέσεων, Εκπαιδεύτρια Ομάδων Γονέων & Παιδαγωγών, είναι να βοηθώ ανθρώπους να επικοινωνούν πιο ουσιαστικά, να σχετίζονται από καρδιάς και να επανασυνδέονται με ό,τι αγαπούν, ονειρεύονται και τους κάνει να νιώθουν δυνατοί, ελεύθεροι, ευτυχισμένοι!

Με αντιπροσωπεύουν πολλές ιδέες, αλλά στο εδώ και τώρα θα σας παραθέσω τρεις από αυτές. Οι δύο πρώτες στηρίζονται στα λεγόμενα και τη θεωρία του Carl.R.Rogers. Η πρώτη έχει να κάνει με τον λόγο για τον οποίο αρθρογραφώ… «Όσο πιο προσωπικό είναι το ερέθισμα τόσο πιο οικουμενικό»! Η δεύτερη είναι τώρα πια η βάση της κοσμοθεωρίας μου… «Όλα είναι σχέσεις!»

Η τρίτη δεν χρειάζεται επεξήγηση… «Κάθε δευτερόλεπτο είναι μία ευκαιρία για να αλλάξουμε τη ζωή μας και να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας!»

Ευγενία Δουβαρά

Ονομάζομαι Ευγενία Δουβαρά και είμαι ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος με ειδίκευση στην υπαρξιακή συστημική ψυχοθεραπεία. Εργάζομαι ιδιωτικά με παιδιά, εφήβους και ενήλικες με στόχο την ανάδειξη των δυνατών τους σημείων, τη βελτίωση των διαπροσωπικών τους σχέσεων και τη βίωση της χαράς της ζωής. Επιπλέον, συνεργάζομαι με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος στη βάση της διάγνωσης και θεραπείας παιδιών, καθώς και της ψυχολογικής στήριξης των οικογενειών τους. Συμμετέχω σε μια σειρά από δράσεις για την προαγωγή της ψυχικής υγείας στην κοινότητα, όπως ομιλίες σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, σχολές γονέων, καθώς και σε εισηγήσεις επιστημονικών συνεδρίων για την προώθηση και ανάδειξη της κλινικής γνώσης και εμπειρίας. Στον ελεύθερο χρόνο μου, απολαμβάνω ιδιαίτερα τη μουσική, τη ζωγραφική και την ανάγνωση παιδικών παραμυθιών, που θρέφουν τις ψυχές μικρών και μεγάλων –και φυσικά τη δική μου-. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με τη συγγραφή παραμυθιών, τα οποία επιθυμώ μια μέρα να εκδώσω.

Μαίρη Παρασκευοπούλου

Είμαι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Οικογενειακή Θεραπεύτρια.

Το 1993 ολοκλήρωσα τις βασικές μου σπουδές στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με κατεύθυνση Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μιου Αθηνών. Έκανα μετεκπαίδευση (1999-2010) στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) κοντά στους πρώτους και διεθνώς αναγνωρισμένους οικογενειακούς θεραπευτές στην Ελλάδα, το Γιώργο και τη Βάσω Βασιλείου και ολοκλήρωσα την εκπαίδευσή μου στην Οικογενειακή Θεραπεία στο Ινστιτούτο Οικογένειας – Συστημικής Συμβουλευτικής και Θεραπείας του Αχ. Προκοπίου στα Χανιά.

Το 2013 έλαβα την πιστοποίηση από την ΕΛΕΣΥΘ (Ελληνική Εταιρεία Συστημικής Οικογενειακής Θεραπείας) για την ιδιότητα του Συστημικού Θεραπευτή. Έχω ολοκληρώσει μια βασική επιμόρφωση πάνω στη «Δουλειά με τη Διεργασία» (Process Work), που πραγματοποίησαν η Ασλανίδου Λένα, MPW, Certified Process Worker και η Βασιλείου Αλεξάνδρα, Ph.D., Certified Process Worker. Έχω τελειώσει το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών-Συντονιστών Σχολών Γονέων με αντικείμενο το Εξελικτικό Σύστημα της Μαρίας Χουρδάκη και έχω κάνει εκπαίδευση πάνω στη Διεξαγωγή Προγραμμάτων Επαγγελματικού Προσανατολισμού από την ISON – Εταιρία Προηγμένων Εφαρμογών Συστημάτων Διοίκησης.

Από το 1997-2000 εργάστηκα στον τομέα των Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών που είχαν ως στόχο την ψυχοκοινωνική στήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων πληθυσμού (τσιγγάνοι, μετανάστες, άνεργοι). Το 2002-05 εργάστηκα ως θεραπεύτρια στην Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (Υπεύθυνος Ψυχίατρος: Καθηγητής Π. Σακελλαρόπουλος) στον τομέα της αποασυλοποίησης, ψυχολογικής υποστήριξης και ψυχοκοινωνικής επανένταξης των χρόνια ψυχικά πασχόντων.Το 2007-08 που μετακόμισα στα Χανιά ήμουν υπεύθυνη συντονισμού για το Σχέδιο Δράσης με τον τίτλο «Ορίζοντες Απασχόλησης» το οποίο συντόνιζε η Αναπτυξιακή Ηρακλείου (Ν.Ε.Λ.Ε) Ρεθύμνου και πρόσφερε ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ομάδες πληθυσμού που απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό.

Από το 2009 έχω κάνει έναρξη του ιδιωτικού μου γραφείου και δουλεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια/Οικογενειακή Θεραπεύτρια. Εφαρμόζω τη συστημική προσέγγιση στη θεραπεία ατόμων, ζευγαριών και οικογένειας. Διενεργώ εκπαιδευτικές ομάδες γονέων, ψυχοθεραπευτικές ομάδες ενηλίκων και πραγματοποιώ επιμορφωτικές ομιλίες πάνω σε θέματα επικοινωνίας και σχέσεων. Το 2013-15 εργάστηκα κι ως εκπαιδεύτρια στις σχολές γονέων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Γνωρίζω 2 ξένες γλώσσες κι έχω πιστοποίηση σπουδών Η/Υ.

Από το Σεπτέμβριο του 2015 φοιτώ και στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης

Σοφία Νικολιδάκη

Η Σοφία Νικολιδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από το Ρέθυμνο Κρήτης. Έκανε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στα παιδαγωγικά και στη φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο Κρήτης. Ως υπότροφος της Ακαδημίας Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο της Ουαλίας από όπου έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα με ειδίκευση στη φιλοσοφία με παιδιά. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός, οργανώνει σεμινάρια φιλοσοφίας με παιδιά και φέτος δίδαξε το μάθημα “Φιλοσοφία της Παιδείας- Φιλοσοφία με παιδιά” στο Παιδαγωγικό τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Επίσης, γράφει ιστορίες για παιδιά και ενήλικους. Το βιβλίο “Γράμματα στον Άγιο Βασίλη” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίτανος είναι το πρώτο της παιδικό βιβλίο.

Στέλιος Πελασγός

Παραμυθοκόμος και ονειροσυλλέκτης. Αφηγητής προφορικής λογοτεχνίας (από το λαϊκό παραμύθι ως τις ιστορίες ζωής). Δρ. Παιδαγωγικής για την διεπιστημονική έρευνα του που συνδέει την προφορική αφήγηση με την πολλαπλή νοημοσύνη. Καλλιτεχνικός διευθυντής των διεθνών φεστιβάλ αφήγησης Δη. Πε. Θε Κοζάνης και Αθηνών. Συγγραφέας. Σκηνοθέτης. Μεγάλο μέρος του έργου του απευθύνεται σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού (ειδική αγωγή, πρώην χρήστες, φυλακισμένοι, τσιγγάνοι , τριτη ηλικία κ.α.)

Φαίη Ταμιολάκη

Απόφοιτος Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης “Προσκήνιο” (Υποτροφία 3ο έτος). Απόφοιτος Υπουργείου Πολιτισμού. Συμμετοχή στον παγκόσμιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό I.M.T.A. Νέας Υόρκης (Ιούλιος 2010). Μέλος της θεατρικής ομάδας ‘Αιώρημα’ (Ιούλιος 2011). Μέλος του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Πολιτισμού Orpheus Foundation (Ιανουάριος 2012). Ιδρυτικό μέλος του καλλιτεχνικού πολυχώρου ‘Διαρτηρητέο’ (Μάρτιος 2015). Συνεργάτης στην θεατρική ομάδα ‘Θέατρο Κρήτης’ (Μάρτιος 2017). Τηλεοπτικές διαφημίσεις (EyeQ prod.). Εκφωνήτρια ραδιοφώνου (audio art, beep prod.). Υποκριτική, ορθοφωνία, αυτοσχεδιασμός σε θεατρικά εργαστήρια (Θέατρο Μελίνα – Διαρτηρητέο, Θέατρο Κρήτης). Παρουσιάσεις βιβλίων συγγραφέων – ποιητών. Σεμινάριο προσέγγισης ρόλου (Ι.Ιορδανίδης). Μαθήματα φωνητικής (Δ.Αθανασάτου). Σεμινάριο θεατρικού μακιγιάζ (Kryolan certified).

Φωτεινή Βαμβούκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε ηθοποιός στη «Δραματική Σχολή Αθηνών» Γιώργου Θεοδοσιάδη. Φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο τμήμα Θεατρολογίας. Παρακολούθησε σεμινάρια πάνω στις «Βάκχες» του Ευριπίδη από το Νίκο Παροίκο. Διδάχτηκε ορθοφωνία και αγωγή του λόγου από τον Καθηγητή Ορθοφωνίας – Ηθοποιό Κώστα Κοκκάκη. Συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες και σκηνοθέτες. Έχει δανείσει τη φωνή της σε μεταγλωττισμένα σήριαλ για μικρούς και μεγάλους. Έχει διοργανώσει και έχει λάβει μέρος, σε εκδηλώσεις, σε αφηγήσεις παιδικών παραμυθιών και παρουσιάσεις βιβλίων. Επί σειρά ετών εργάστηκε στο Παιδικό τηλεοπτικό κανάλι “smile” (πρώην 0-6TV). Είναι θεατρική συγγραφέας. Έχει ανεβάσει δικές της παραστάσεις σε Αθηναϊκές σκηνές. Δραματοποίησε το μυθιστόρημα του συγγραφέα – δημοσιογράφου Δημήτρη Κωνσταντάρα «Η τελευταία Καληνύχτα». Ο καθηγητής κος Γ. Μπαμπινιώτης, σε γραπτή δήλωσή του χαρακτήρισε τη δραματοποίηση του έργου “αξιόλογη”. Δραματοποίησε το παραμύθι της συγγραφέας Σοφίας Στεκουλέα “Έχω τις λέξεις σου”. Με το «Διαβάζω για τους άλλους» συνεργάζεται από το χειμώνα του 2015.