Στην  εποχή που διανύουμε αρκετοί φορείς και ιδρύματα που αφορούν παιδιά  αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, καθώς αδυνατούν  να ανταπεξέλθουν στην οικονομική υποστήριξη ανθρώπων με παιδαγωγικές γνώσεις, που θα ασχοληθούν δημιουργικά με τα παιδιά. Οι ομάδες ζωντανών αναγνώσεων  προσφέρουν ανάπτυξη των δημιουργικών ικανοτήτων των παιδιών, φροντίδα και συναισθηματική στήριξη. Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση  οι μικροί μας φίλοι , έρχονται σε επαφή με τον κόσμο του βιβλίου και της ευρύτερης παιδείας, μέσα από μια διαδικασία τόσο εκπαιδευτική όσο και ψυχαγωγική. Αναπτύσσουν τα ταλέντα τους , τις δεξιότητες τους, τη φαντασία τους, κοινωνικοποιούνται και καλλιεργούν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη.

Εκτός από την αφήγηση παραμυθιών , προσεγγίζουμε στη συνέχεια την ιστορία μέσω θεατρικών παιχνιδιών και χειροτεχνιών. Είναι μια διαδραστική ανάγνωση που εμψυχώνει τα παιδιά. Οι εθελοντές παρακολουθούν κύκλους εκπαιδευτικών σεμιναρίων για να έρχονται σε επαφή και να καλλιεργούν κομμάτια που αφορούν την αφήγηση, τη δραματουργία  και   την εμψύχωση.

Αν και η ομάδα παιδιών δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2015, ήδη έχουν εκπαιδευτεί και απορροφηθεί εθελοντές που εβδομαδιαία επισκέπτονται ιδρύματα. Στόχος  μας είναι να αναπτυχθούν οι συγκεκριμένες δράσεις και συνεργασίες με κάθε φορέα, με νοσοκομεία και ορφανοτροφεία που φιλοξενούνται  παιδιά.